La regidora de Fons Europeus i Innovació, Leticia Monfort ha volgut fer balanç de la participació de Gata en diferents encontres europeus que s’han dut a terme durant 2024 i on ha participat la regidoria.

Durant el mes de setembre, del 21 al 26, va tenir lloc a la ciutat de Maribor (Eslovènia) l’esdeveniment Energap Work-shadowing EU, organitzat per ENERGAP, l’agència d’implantació Energètica de Podravje (Energetsko podnebna agencja za Prodavje) i el Directorat General d’Energia de la Comissió Europea com a part de la iniciativa ManageEnergy. Aquest encontre va comptar amb la presència de la Comissària europea d’Energia, Kadri Simson.

Es tracta d’una plataforma de connexió entre polítics locals i la Comissió Europea, aportant el coneixement i els recursos necessaris per a impulsar la transició energètica a Europa, al mateix temps que contribueix als objectius climàtics de la Unió en el marc de l’Agenda 2030.

La setmana del 14 al 18 d’octubre de 2024, la Solar Impulse Fundation va celebrar el seu Pioneers Forum anual, un encontre enfocat en l’impuls de tecnologies netes i innovacions sostenibles. L’acte, que va tenir lloc a Brussel·les, a La Maison de la Poste, va reunir líders empresarials, emprenedors i professionals de la innovació per canvi climàtic per debatre i trobar solucions davant la crisi climàtica.

A més a més, Gata s’ha adherit al PACCT (Product-as-a-Service to Accelerate Cooperation and Circular Transformation), una iniciativa europea que impulsa nous models de negoci sostenibles basats en el servei en lloc de la propietat dels productes. Aquesta estratègia busca reduir residus i fomentar l’eficiència de recursos, contribuint als objectius de sostenibilitat europeus. Així com el Llibre Blanc de PACCT, titulat “Business Model Innovation for Sustainable Impact in Europe,” ofereix directrius, exemples pràctics i recomanacions per implementar aquests models, destacant beneficis, desafiaments i la seua connexió amb les normatives de la UE.

Per a la regidora, per a un poble com el nostre és important estar present i representat en aquestes cites europeus perquè beneficia a la població, ja que ens dona accés a finançament europeu, a millorar i introduir bones pràctiques en àrees com medi ambient, innovació, seguretat, tecnologia i digitalització, impuls econòmic i creació d’ocupació, i sobretot ens dona visibilitat en l’àmbit europeu creant xarxes i llocs d’encontre amb altres poblacions europees.

Leticia Monfort ha explicat que està molt satisfeta de la tasca realitzada durant aquest any, ja que el resultat del treball desinteressat ha donat com a fruit 14 mencions i premis a nivell europeus així com l’adhesió al Green Deal (Pacte verd), la renovació de Pacte d’Alcaldes contra el canvi climàtic així com formar part del Comité de Regions de Brusel·les, InmoGreencities i l’Assocació de Regidors europeus.