presentaArtalVent15

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata ha presentat este matí Art al Vent XII que acollirà el municipi del 14 d’agost al 6 de setembre.

Junt a la regidora de Cultura, Ma Elena Rodríguez han estat presents l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual i el director de la mostra, Josep Ginestar.

Ginestar ha explicat que l’exposició, que s’ubicarà com sempre al carrer la Bassa, comptarà amb 129 teles exposades procedents de 26 països diferents que han estat seleccionades de les 240 obres presentades per un jurat format per professionals de l’art plàstic com són Susan T. Ávila, Maria Ortega i Joan Peiró.

A més, ha reflexionat sobre les tres potes, que al seu entendre, té Art al Vent. En primer lloc, és la manifestació artística d’art contemporani més gran de l’estat espanyol i més internacional. En segon lloc, té una repercussió econòmica en el municipi ja que cada any augmenta el nombre de visitants. I finalment, Art al Vent s’ha convertit en una senya d’identitat del municipi.

Per la seua part, la regidora de cultura ha explicat “que l’arbre vertebrador és la cultura” on Art al Vent és una branca però també moltes altres activitats com la novetat de l’Art al Vent Infantil, que s’ubicarà a la Plaça de Sant Antoni. A més, hi haurà altres activitats com Lectura teatral per a xiquets, trobada de poetes gaters, actuacions de la Banda Juvenil, Infantil i de la Rondalla i el Grup de Danses de Gata, així com teatre a càrrec del Grup Font de la Mata.

També ha destacat que les activitats es distribuiran en diferents punts del municipi com la plaça de Sant Antoni o la plaça Nova, el Carrer Lepanto, Plaça de l’Església, …

L’alcaldessa ha comentat que Art al Vent marca una fita important de l’estiu que serveix tant per a què els visitant coneguen les obres exposades com també per a gaudir de tot el poble de Gata, gastronomia, comerç, paratges, …

Histórico de noticias