GATA AL·LEGA AL TREN DE LA COSTA

L’Ajuntament de Gata ha aprovat per unanimitat en sessió plenària extraordinària una moció que recull les al·legacions al traçat del Tren de la Costa. Aquesta al·legació continua en la línia de la presentada ja en 2016 i manté les mateixes reivindicacions.

Des de l’Ajuntament de Gata demanen que es modifique el traçat del ferrocarril, mantenint el seu paral·lelisme a l’AP-7, com de fet establia l’Alternativa 3A de l’Estudi Informatiu del Ministeri de febrer de 2015.

Aquesta és la mateixa tesi de poblacions veïnes com Pedreguer i el propi Cercle d’empresaris de la Marina Alta, que reclamen una estació al costat de l’eixida de l’AP7 a Ondara i una connexió només per tramvia a Dénia.

Aquesta és una alternativa al traçat denominat 3C, que suposa un fort impacte ambiental en zones de la Marina Alta i el Montgó per acostar la infraestructura a Dénia.

En la moció, demanen un Tren de la Costa per a unir les ciutats de Gandia i Dénia, i aquest amb Alacant com a un veritable tren de rodalia, amb parades a totes poblacions per les quals discorre el seu traçat, perquè siga un transport eficient per a la ciutadania de les 4 comarques, i no un tren d’alta velocitat.

A més a més, es posa a disposició de la ciutadania un model d’al·legació que es pot emplenar a les dependències municipals.

GATA SUMA ESFORÇOS PER POTENCIAR EL MISTERI DE REIS

Gata suma esforços per potenciar la representació del Misteri dels Reis Mags i  celebrar, el dia 5 de gener de 2020, la 51 edició d’una de les festes més màgica del calendari festiu a la localitat, declarada festa d’interès turístic provincial.

L’Ajuntament de Gata, la Comissió de Reis, l’associació Comerç de Gata i el fotoclub El Forat s’han unit enguany amb la intenció de potenciar aquesta festa i arribar a ser reconeguda com a festa d’interès autonòmic.

Per a Joanvi Vallés, regidor de Festes, “els veïns de Gata porten el Misteri de Reis al cor” ja que a totes les cases hi ha o ha hagut membres que participen activament en la representació.  Són més de 300 persones les que participen any rere any en la representació, tant com a actors, figurants, organització, vestuari, paqueteria, repartiment,….

Per a l’alcalde de Gata, Josep Signes, la de reis, “és l’acte amb més participació del poble”, no és sols una festa pels xiquets, sinó que tot el poble ix al carrer la nit del 5 de gener.

L’Associació Comerç de Gata s’ha sumat amb la campanya declarant Gata “la reina dels reis” on s’han elaborat distintius per als comerços adherits i un conte gràfic  per als més joves del poble que es distribuirà fins al dia de Reis, així com un concurs d’aparadors que té com a eix la temàtica del Misteri de Reis.

Així mateix, també el fotoclub El Forat participa activament amb la cessió de les imatges de la campanya d’enguany i amb un concurs fotogràfic convocat per al 5 de gener, dia de la representació.

L’alcalde, Josep Francesc Signes Costa; el regidor de Festes, Joanvi Vallés; la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la representació i membre de la Comissió de Reis, Antonio Monfort, i la presidenta de l’Associació de Comerciants de Gata, Paqui Signes, van presentar els Reis de Gata 2020 que comencen, divendres 27 de desembre amb la recollida de cartes.

Els visirs reials recolliran les cartes de tots els xiquets i xiquetes del poble que divendres 27 a la plaça de l’església a les 18:30 hores. La comissió de festes se suma a la festa amb una xocolatada i parada de dolç per a fer més agradable l’espera.

El actes continuen amb el tradicional bàndol que, el dia 4 de gener, els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis.

Diumenge 5 de gener arriba l’acte central i més multitudinari amb la representació del Misteri de Reis que començarà a les 18:30 hores al carrer La Pau amb l’acte del Palau d’Hivern d’Herodes, pròxim a Betlem i constitueix el nucli central del Misteri. En aquest acte, entren en escena personatges que ja formen part de la nostra tradició com l’Escriba, el missatger reial, els soldats i les concubines, Herodes, la Sibil·la i com no, els tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar. Enguany també contarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música i Dansa donant, si cap, més vistositat a l’acte.

Tot seguit els Reis d’Orient, acompanyats per pastors i  guiats pels àngels, visiten el portal de Betlem situat a la Plaça de l’Església per adorar el Jesuset nascut. Allí es produeix un dels moments més màgics, amb la baixada de l’àngel des del campanar fins al mig la plaça on anima als xiquets i xiquetes de Gata a no perdre mai la il·lusió per la màgia dels tres reis.

En acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis, una altra de les peculiaritats de la festa a Gata.

MISTERI DE REIS DE GATA 2020

 


MÀGIA+ IL·LUSIÓ+ PAU+ AMOR = REIS DE GATA 2020





DIVENDRES 27 DE DESEMBRE DE 2019

18:30 HORES                      PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

Recollida de Cartes

DISSABTE 4 DE GENER DE 2020

A POQUETA NIT

Bàndol per tots els carrers de Gata anunciant l’arribada dels Reis Mags d’Orient el proper dia 5 de gener

DIUMENGE 5 DE GENER DE 2020

18’30 HORES          CARRER LA PAU- PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

Representació del Misteri dels Reis Mags

i a continuació

Adoració del Jesuset al Betlem

L’ALUMNAT DE L’ESCOLA CONVERTIRÀ A ROBOTS EN ACTORS

L’Alumnat del CEIP Santíssim Crist convertirà a robots en actors

 

L’alumnat de primària de l’Escola Pública de Gata aprendrà a programar, dins del projecte d’innovació educativa Programa la teua Obra. Un robot humanoide serà el protagonista, al costat dels alumnes, del curtmetratge que ells mateixos realitzen i dirigeixen. El projecte, és una idea de El

Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i està subvencionat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata.

Es tracta per tant d’un projecte amb doble valor. No solament ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, i sinó que tracta que a través d’aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l’entorn en el qual viuen ja que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.

‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, ha començat al desembre amb la formació dels professors i tutors a l’hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, seran ells els que s’encarreguen d’ensenyar a l’alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i Informática la programació dels robots. Entre tots hauran de

realitzar l’obra teatral de titelles o el curtmetratge.

A maig la Universitat Miguel Hernández acollirà l’esdeveniment de

Programa la teua obra on tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.