Torna la ciència a Gata amb les V Jornades Matemàtiques Vicent Caselles Costa, Les matemàtiques del Big Data: Anàlisi i visualització de dades.

Del 23 al 25 de setembre tornen les matemàtiques i la ciència a Gata amb la 5a edició de les Jornades Matemàtiques Vicent Caselles Costa, organitzades des de la Comissió Vicent Caselles amb el suport de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, la Universitat de València, l’associació Meridià Zero, l’Escola de Matemàtiques de la Marina Alta (EMMA) i el CEFIRE. El tema d’aquesta edició, de gran actualitat, serà “Les matemàtiques del Big Data: Anàlisi i visualització de dades”.

Les jornades es realitzaran durant el cap de setmana a l’Edifici Polivalent “Guillem Agulló” i les activitats, orientades a un públic general i no especialista, inclouran conferències, tallers i també una taula redona amb científics de dades de diverses empreses.

Els conferenciants d’enguany seran Valery Naranjo, directora del Laboratori de Visió per Ordinador i Comportament (CVBLab) de la Universitat Politècnica de València, Emilio Soria, director del Laboratori d’Anàlisi Intel·ligent de Dades (IDAL) i del Màster de Ciència de Dades de la Universitat de València, i Verónica Sanz, investigadora de l’Institut de Física Corpuscular de la Universitat de València-CSIC i especialista en l’aplicació de la intel·ligència artificial en física de partícules.

Les conferències són plenàries i públiques però per participar als tallers cal inscriure’s a través del perfil de Facebook de les jornades. Com altres anys, el professorat de secundària podrà registrar-se a través de la pàgina del CEFIRE.

V JORNADES MATEMÀTIQUES VICENT CASELLES COSTA

LES MATEMÀTIQUES DEL BIG DATA: Anàlisi i visualització de dades

  • DIVENDRES 23 DE SETEMBRE

19:00 h Presentació de les jornades.

19:30 h Conferència inaugural a càrrec Valery Naranjo, Directora de CVBLab

Títol: INTELIGENCIA ARTIFICIAL AL SERVICIO DE LA DETECCIÓN DEL CÁNCER

  • DISSABTE 24 DE SETEMBRE

9:00 h Recepció participants

9:30 h – 11:30 h Tallers

  • Taller 1: “Anar amb compte”: Pensament crític i dades

A càrrec de Vicent Botella i Soler, Doctor en Física per la Universitat de València. Vicent ha treballat com a investigador en diferents universitats i centres de recerca europeus i, com a científic de dades, en el sector privat. En l’actualitat treballa com a consultor i dedica el temps que li resta a l’escriptura.

  • Taller 2: Tecnologia, dades i algorismes

A càrrec de Vicent Doménech Mata, Enginyer en Geodèsia i Cartografia (UPV) i Màster en anàlisi Big Data (UC3M). Experiència professional en la transformació digital en empreses com Faurecia, AEAT o Ysabel Mora. La seua tasca consisteix en l’anàlisi d’informació i determinació de patrons mitjançant tècniques d’aprenentatge automàtic amb l’objectiu de millorar les seues operacions.

  • Taller 3: La profunditat de 3 en ratlla

A càrrec de Sergi Montalvà Furió, Professor de Sistemes i Aplicacions informàtiques a l’IES Jaume II el Just a Tavernes de la Valldigna. Actualment és assessor TIC al cefire específic de plurilingüisme a Alzira. Pertany a la comissió d’Aules Transformadores de la SDGFP.

11:30 h – 12:00 h Pausa, café

12:00 h Conferència a càrrec d’Emilio Soria Olivas, Director de l’IDAL (Intelligent Data Analysis Laboratory)

TÍtol : LA REVOLUCIÓN DE LOS DATOS

17:00 h – 19:00 h Repetició dels tallers

19:30 Taula rodona sobre ciència de dades a l’empresa amb la participació de Laura Rodríguez (Vicepresidenta d’Analítica a ForwardKeys), Jordi Giner Baldó (Científic de dades a Geoblink), Coque Jardón (Enginyer d’analítica a RITMO)

  • DIUMENGE 25 DE SETEMBRE

9:30h Recepció dels participants

10:00 h – 11:30 h Taller d’introducció a la teoría de grafs

A càrrec dels monitors de l’EMMA, Clara Soler Signes, Maria Vives, Noa Mulet Salva, Andrea Gonzalez Signes, Pau Nieto, Xavier Gadea Moragues, Sergi Gadea Moragues i Alba González.

11:30 h – 12:00 h Pausa cafè

12:00 h Conferència de cloenda a càrrec de Verònica Sanz, IFIC-UV

Títol: PIENSAN IGUAL LAS MÁQUINAS Y LAS PERSONAS

Històric de noticies