Més de 400 persones van participar, diumenge 2 de desembre, en les tres proves per muntanya celebrades a Gata: la XIII Marató per Muntanya Marina Alta, la Cursa Tres Tossals (22 km) i la ruta senderista (12.5km) organitzades pel Espeleològic Gata amb la col•laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata.
Pel que fa a la cursa Tres Tossals, enguany integrada en el Circuit Trail Marina Alta, Sebas Sánchez va ser el guanyador (1:58:46) per davant de Llorenç Montserrat i David García. En quant a fèmines, la corredora local del GEG Anto Valero Signes va ser la primera amb un temps de 2:38:15 seguida per Pilar Moreno i Angela Ureña. 234 participants van concloure la prova de 22 km.
En la classificació de la Marató per Muntanya, David Ruiz va ser el primer en travessar la meta amb un temps de 5:01 seguit per Rafa Martínez (5:12) i Pedro Martínez (5:29:57). Rebeca Morgan (7:01) va ser la primera dona i en segon i tercer lloc Belen Alcalde i Elena Bernabeu.
55 corredors van concloure la prova de 42 km.. La modalitat de caminants va tindré una participació de 105 persones.
A les 8 hores, des de la Plaça Nova, es donava l’eixida als participants en la marató amb recorregut de 42 km i un desnivell de 2400 mts.
L’eixida de la III Cursa Tres Tossals es donava a les 9 hores i, havien de recórrer una distància de 22 km i un desnivell de 1080 mts que recorre el Serrillars, Tossal del Moro i Tossal de Llicinta. I finalment, a les 9:30 hores, iniciaren el recorregut els participants en la modalitat de senderisme.