L’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata inaugurava, divendres passat, l’ exposició TRIDIMENSIONALITAT i nou aulari.
El divendres 27 de maig es va inaugurar al Casal de la Música de Gata la mostra TRIDIMENSIONALITAT A GATA, una exposició que té com a eix vertebrador la tridimensionalitat, entesa de forma gens dogmàtica, oberta i amb tota una gran varietat de materials i conceptes.
L’exposició sobre la tridimensionalitat és ja un clàssic dintre la gruixuda programació anual de l´escola d’art contemporani, aquest centre organitza exposicions dels seus alumnes siguen a Gata o a altres indrets, es pronuncien conferències, projeccions de documentals o pel·lícules, visites a exposicions, en particular a València, etc.
La mostra compta amb obres dels següents autors: Juan Escolano, Jaume Pastor, GuidoBompadre,MªJosé Cholbi,Pedro Faus, Conchi García, Mari Marí, Manuela Paszkowsky, Mar Fornes, Mariví Puigcerver, i Pep Aguilar. Els autors han emprat tot un feix de matèries diferents com: terres, plasticera, materials tèxtils, fil de coure, cartó, fulles de llibre, fotografia, una bata, pedretes, paper de polièster, cendres, roques volcàniques,etc. Excepcionalment l’ajuntament de Gata ha editat un catàleg. L´exposició es pot visitar de dimecres a diumenges de 19 a 21h. fins diumenge 12 de juny.
La vesprada però encara tenia una altra inauguració, la del nou espai on està ara l’Escola Municipal de Plàstica Experimental A. Vives al carrer Xaló número 37. Des del Casal tot un nombrós grup va recórrer els escassos metres que separen el Casal de l’Escola de Plàstica per a visitar la planta baixa, els dos pisos i el terrat que des d´ara serviran perquè els alumnes , puguen experimentar en l´art contemporani i poder aplegar a expressar-se. Les noves aules estaven plenes de gom a gom per gent vinguda de Gata i d´arreu les Marines i la Safor.
L´acte va comptar amb l’assistència de la regidoria de cultura, Àngels Soler, del regidor Toni Arabí, de l´alcalde, Josep Signes i del mestre de l´escola, Ginestar.
La façana del centre lluïa dues teles d´Art al Vent que seran exhibides a la propera cita, a agost d´enguany, creades per Fina Gilabert i Said ben Sal.lah. Hem d´apuntar que Art al Vent és una iniciativa que va nàixer al si d´esta escola.
La construcció del gimnàs s’incloïa dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la millora d’infraestructures educatives que, junt amb les reparacions estructurals del pavellons B i C, ha suposat una inversió de 764.970 euros en el centre.
El director general ha agraït la col·laboració del consistori en la millora dels centres educatius del municipi i ha anunciat que el departament de la consellera Raquel Tamarit “està preparant una inversió de més de 6 milions d’euros en Gata en dos noves actuacions a través d’Edificant per a rehabilitar el CEIP Santíssim Crist i ampliar l’IES Matemàtic Vicent Caselles”.
“En total estem parlant d’una inversió en Gata d’uns 7 milions d’euros a través del pla Edificant permetrà, no sols millorar i modernitzar els centres educatius del municipi, sinó també generar 175 llocs de treball en el sector de la construcció”, ha destacat Víctor Garcia.
Per la seua banda, l’alcalde de Gata, Josep Signes, ha mostrat la seua satisfacció per veure ja està en funcionament una infraestructura tan demanada per la comunitat educativa així com per la tasca que s’ha iniciat per a tramitar els dos nous projectes.
Respecte al projecte d’ampliació de l’IES, la Conselleria ha acceptat incloure la incorporació de 4 aules de batxillerat i 2 de secundària; la modificació de la instal·lació de la calefacció, ubicació de les instal·lacions per a impartir FP bàsica de Perruqueria i Estètica i nous espais adients per incorporar el cicle mitjà i una aula d’usos múltiples. Així mateix s’estudia la possibilitat d’incorporar noves rames de Formació Professional al centre. Tot el projecte té un pressupost de 3.325.711 euros.
Pel que fa al CEIP, Educació i Ajuntament, una vegada acabades les obres del gimnàs del CEIP Santíssim Crist, han començat a tramitar una segona delegació de competències per la rehabilitació dels tres aularis d’aquesta escola. L’actuació, que suposarà una inversió superior als tres milions d’euros, inclourà la substitució de la coberta, renovació de finestres, adequació de l’accessibilitat, millora de la xarxa elèctrica, de l’eficiència energètica i de la calefacció. Igualment es renovaran els patis i el tancament perimetral i es crearan zones d’ombra i connexions entre els edificis.El projectes complet té un pressupost de 2.965.655 euros.
L’Ajuntment de Gata de Gorgos impulsa la creació d’una comunitat energètica local amb la intenció de fomentar l’ús de les energies renovables en el municipi. Els veïns i veïnes podran conéixer el projecte gràcies a uns tallers informatius en els quals es presentarà aquesta proposta i es respondrà a tots els dubtes i consultes que es planegen.
L’Ajuntament presenta a la ciutadania la creació de la Comunitat Energètica Local (CEL) dimarts 24 de maig, a les 19.00 hores, a la Sala d’Actes del Centre Social Integrat (CSI). A més d’aquesta primera convocatòria de presentació de la comunitat energètica local també estan programats: • El taller de “Cocreació de la Comunitat Energètica Local”, el 7 de juny a les 19.00 hores. • El taller “Constituïm la comunitat energètica”, el 21 de juny a les 19.00 hores.
En la primera sessió informativa els i les tècnics presentaran en què consisteix una CEL, quins són els beneficis (mediambientals, econòmics, etc.) derivats, tant per a les economies domèstiques com per a la comunitat. En les següents sessions respondran a tots els dubtes i preguntes que plantegen les persones assistents, i explicaran com crear una CEL, diferents formes jurídiques, etc.
L’Ajuntament de Gata posa en marxa aquest ambiciós projecte amb la col·laboració de l’empresa Sapiens Energia, líder en la Comunitat Valenciana en la gestió de projectes de creació de comunitats energètiques locals i en la implantació i gestió de la tecnologia productora d’energia.
Josep Francesc Signes, alcalde de Gata, està satisfet d’emprendre aquest procés de col·laboració i participació ciutadana “que ens impulsa a continuar treballant per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que, a més, serà molt beneficiós per a les famílies que se sumen. De fet, els beneficis de la instal·lació de Gata de Gorgos reduiran la factura del subministrament elèctric de l’Institut”.
Juan Sacri, President de Sapiens Energia, destaca l’eficiència del projecte i l’impacte sobre el medi ambient: “és important que la ciutadania sàpia que les comunitats energètiques locals suposen un estalvi directe d’entre el 10 i el 30% en la factura de consum elèctric. No obstant això, encara és més important que siguen conscients que aquesta acció, sumada a altres similars, és imprescindible en la lluita contra el canvi climàtic”.
Aquesta fórmula de comunitat energètica que es presenta a Gata de Gorgos potencia l’economia local i l’ús de les energies renovables i quilòmetre zero, és a dir, evita pèrdues energètiques en el trajecte de transport. A més, el consum compartit converteix a la ciutadania en un agent actiu en el procés ja que pren decisions en la producció, autoconsum i emmagatzematge de la seua pròpia energia, amb la consegüent reducció de costos i estalvi en la factura de la llum.
L’Escola de Gata participa en «Programa la teua obra»
L’alumnat del CEIP Santíssim Crist convertiran a robots en actors dins de Programa la teua Obra, un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el 14 de juny en la Universitat Miguel Hernández Els estudiants de primària estan aprenent a programar un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels estudiants, del curtmetratge que ells mateixos estan realitzant i dirigint i amb el qual pretenen fomentar l’alimentació sana, l’exercici i la cura.
El projecte, és una idea del Caleidoscopio,Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i està secundat econòmicament per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.Es tracta per tant d’un programa amb doble valor. No sols ensenya als estudiants a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, i sinó que tracta que a través d’aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l’entorn en el qual viuen ja que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.
A més, els estudiants que participen han hagut d’escriure el guió, realitzar el storyboard, dirigir i rodar ells mateixos el curt en el qual el robot serà un protagonista més‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts,va començar al gener amb la formació dels professors i tutors de sisé i quart de primària a l’hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat. Una vegada format el professorat, han sigut ells els que s’han encarregat d’ensenyar a l’alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots. La formació dels docents està certificada per la Conselleria d’Educació a través de CEFIRE, el Servei de formació de professorat.
A més, la proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. El Caleidoscopio organitzarà una exhibició el 14 de juny al Parc Científic de la Universitat MIGUEL Hernández a Elx on l’escola de Gata i la resta de centres educatius de primària i secundària de la província d’Alacant, exposaran els seus projectes.
En aquest curs tots els projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València; la Universitat Miguel Hernández d’Elx; Parc Científic de la UMH; el Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE i amb la col·laboració de diferents Ajuntaments d’Alacant i València que a través de les seues regidories d’Educació han apostat per l’excel·lència acadèmica sufragant econòmicament els projectes educatius en els centres escolars dels seus municipis.
Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.
Cookies estrictamente necesarias
Las cookies estrictamente necesarias tiene que activarse siempre para que podamos guardar tus preferencias de ajustes de cookies.
Si desactivas esta cookie no podremos guardar tus preferencias. Esto significa que cada vez que visites esta web tendrás que activar o desactivar las cookies de nuevo.
Recent Comments